Hyppää sisältöön

Tietoa toiminnasta

Tampereen Kulttuuripaja Virta on turvallinen paikka kokeilla uutta, rennossa ja mukavassa seurassa. Toiminta perustuu vertaisuuteen, vapaaehtoisuuteen ja luottamuksellisuuteen. Se on päihteetöntä ja syrjimätöntä.

Tervetuloa mukaan!

Virran toimintaan tullaan mukaan tutustumiskäynnin ja alkuhaastattelun kautta. Ilmoittautuminen tutustumaan mieluiten varauskalenterin kautta. Jos kalenterista ei löydy sopivaa aikaa, voit olla yhteydessä työntekijöihin.

Kulttuuripaja Virta pähkinänkuoressa

  • 4 työntekijää
  • Toimintaa vuodesta 2015 asti
  • Ryhmätoimintaan on osallistunut yli 450 henkilöä
  • 81 koulutettua vertaisohjaajaa
  • Noin 90 eri kävijää kuukaudessa; viikossa noin 60; päivässä noin 30
  • Noin 30 erilaista ryhmää joka viikko
  • Sosped-säätiön toimintaa

Kulttuuripajalla pääset osallistumaan

Kulttuuripaja Virrassa voit osallistua monipuoliseen ryhmätoimintaan. Tarjolla on vaihteleva valikoima esimerkiksi kuvataidetta, sanataidetta, musiikkia, kädentaitoja, pelaamista, liikuntaa ja aina jotakin uutta!

Toiminta on suunnattu kulttuurista kiinnostuneille, 18-35 -vuotiaille, joilla on jokin mielenterveyden haaste. Ryhmät perustuvat ohjattuun, toiminnalliseen vertaistukeen. Tämä tarkoittaa, että ryhmiä ohjaavat koulutetut vertaisohjaajat ja työntekijät toimivat taustatukena. Jonkin verran ohjausta tekevät myös työntekijät ja harjoittelijat, mutta pääpaino on vertaisohjatuissa ryhmissä. Vertaisohjaajat suunnittelevat itse ryhmänsä teemat ja sisällöt, joten tarjolla on aina jotakin innostavaa.

Ryhmien lisäksi Kulttuuripaja Virrassa on mahdollisuus vapaaseen oleskeluun, kahvitteluun, itsenäiseen tekemiseen ja keskusteluun muiden kävijöiden ja työntekijöiden kanssa. Täällä voit myös lukea päivän lehden. Säännöllisen toiminnan lisäksi järjestämme teemapäiviä, tapahtumia, retkiä ja juhlia. Vertaisohjaajakoulutuksia järjestetään sekä syys- että kevätkaudella.

Mikä sinua kiinnostaisi?

Toiminnassa keskitytään osallistujien voimavaroihin, vahvuuksiin ja uuden oppimiseen. Kulttuuripaja Virrassa on luovuutta tukeva, avoin ja turvallinen ilmapiiri. Toimintaan voit osallistua omilla ehdoillasi niin usein ja niin kauan kuin haluat. Kaikki toiminta on vapaaehtoista ja täysin ilmaista. Jotkut käyvät toiminnassa neljänä päivänä viikossa, jotkut vain yhtenä päivänä jossakin ryhmässä ja jotkut satunnaisesti vaikka kahvilla. Meillä voit itse valita. Toimintaa rahoittavat STM veikkausvoittovaroista sekä Pirkanmaan hyvinvointialue.

Tule tutustumaan!

Uusia kävijöitä otetaan mukaan joka viikko. Parhaiten saat varattua tutustumiskäynnin varauskalenterin kautta. Mikäli sopivaa aikaa ei löydy, voit olla yhteydessä työntekijöihin.