Hyppää sisältöön

Torstai

Klo 10-13 Vapaa työskentely ja miniatyyrimaalaus

Jos miniatyyrien (figuurien, pienoismallien tai muun pienen) maalaus kiinnostaa, niin tässä ryhmässä kyseiseen puuhasteluun on mahdollisuus vertaisohjaajan opastuksella. Virrassa on tarjolla maaleja ja maalattavia, joita voi käyttää. Jos sinulla on omia maalaustarvikkeita tai maalattavia kotona, niitä saa myös ottaa mukaan! Ryhmässä voi pitää taukoja tai lähteä aikaisemmin kotiin, jos niin haluaa. Ryhmän aikana voi tulla myös yhdessä tekemään muita taideprojekteja saman pöydän ääreen. Ei tarvitse ilmoittautua erikseen. Ateljee.

Klo 10-12 Luova kirjoittaminen

Luovan kirjoittamisen ryhmässä luodaan osallistujien näköisiä tekstejä erilaisten matalan kynnyksen harjoitteiden kautta. Ryhmään osallistuaksesi sinun ei tarvitse olla valmis Shakespeare, vaan voit tulla juuri sellaisena kuin olet, oli luova kirjoittaminen sinulle ennestään tuttua tai ei. Metsänpeitto.

Klo 10-12.30 Säästö-aamupala -ryhmä

Aloita torstaisi aamupalaryhmällä! Joka kerralla tehdään eri puuro ja leivotaan. Ryhmän ideana on oppia perusjuttuja ja saada säästäviä vinkkejä ruuanlaittoon. Jokaisen ryhmässä käytetyn reseptin saa itselle ja ryhmän päätteeksi nautitaan sen kerran luomuksista yhteisellä aamupalalla. Tähteet saat kotiin mukaasi, joten voit tuoda rasian mukanasi. Pyritään tekemään laktoositonta perusruokaa, ja jotta allergiat voitaisiin ottaa huomioon, ilmoitan kertojen aiheet alla. Jokainen voi siten ilmoittautua haluamilleen kerroille, ja ilmoittautumisen yhteydessä kertoa allergioista tai muista huomioitavista erityisruokavalioista Samuelille. Ilmoittaudu aina kunkin viikon torstain ryhmäkerralle viimeistään tiistaina klo 10 mennessä. Voit myös ilmoittautua saman tien kaikille kerroille, mutta muista perua paikkasi, jos et pääsekään. Myös ilman ilmoittautumista voi osallistua, jos kokoontumiskerralla sattuu olemaan tilaa. Ryhmä kokoontuu neljästi 19.1.–9.2.:
1. Mannapuuro, marjakiisseli (mustikka, mansikka), pannukakku
2. Tuorepuuro (banaani, mango), pinaattiletut
3. Kaurapuuro, porkkanasämpylät, kaakao
4. Puolukkavispipuuro, ”aamiaismuffinsit” (ananas, banaani)

Klo 12-16 Elokuvaryhmä Kuvakarjun kuvakerho

Jipii! Virran elokuvaryhmä palaa jälleen toimintaan. Jälleen kerran saamme kokoontua popsimaan popcornia ja nauttimaan monipuolisesta elokuvatarjonnasta. Ryhmä alkaa aina pienellä presentaatiolla päivän elokuvasta, jonka jälkeen kyseinen leffa pistetään pyörimään. Puolivälissä pidetään pieni tauko ja lopuksi voidaan hyvässä hengessä käydä läpi elokuvan herättämiä ajatuksia ja tunteita. Ryhmän vertaisohjaaja on jälleen kerran valinnut joukon mielenkiintoisia teoksia ryhmälle katsottavaksi. Teemana on tällä kertaa ”näky ja ääni.” Katsomme seuraavat elokuvat:

19.1. Get Out (2017, Yhdysvallat, K-16, 103 min)

26.1. Henkien kätkemä (2001, Japani, K-7, 125 min)

2.2. Rashomon — paholaisen temppeli (1950, Japani, K-12, 88 min)

9.2. Takaikkuna (1954, Yhdysvallat, K-12, 112 min)

16.2. Nuoren naisen muotokuva (2019, Ranska, K-12, 120 min)

Huom! Muutokset ohjelmaan mahdollisia. Tarjolla popcornia! Metsänpeitto.

Klo 13-17 Blades in the dark

Blades in the Darkissa pelaajat ovat rikollisjengi 1800-luvun inspiroimassa synkässä fantasiamaailmassa. Aiempaa roolipelikokemusta ei vaadita. Englannin lukutaitoa tarvitaan, sillä sääntökirja on englanniksi. Ilmoittaudu mukaan, ja sitouduthan käymään kaikilla kerroilla. Ateljee.

Klo 15-17 Origami-ryhmä

Taitellaan värillisistä papereista origamimalleja. Tutustutaan aluksi perustaitoksiin ja taitellaan helppoja malleja yhdessä vaihe vaiheelta. Taitojen karttuessa voidaan valita haastavampiakin malleja esim. internetistä tai vertaisohjaajan tuomista kirjoista.
Ryhmään voi tulla aivan ilman ennakkotaitoja ja edetä yhdessä tai omaan tahtiin, vertaisohjaaja avustaa tarpeen mukaan. Ulappa.

Klo 16-18 Metsovirtaa -soittoryhmä (biisintekoryhmän jatko)

Yhteistyöprojektiimme pääkirjasto Metson kanssa on sävelletty ja sanoitettu syksyn aikana biisejä, ja tässä ryhmässä pääsemme nyt myös soittamaan ja sovittamaan niitä äänentoiston kera. Ryhmässä kootaan kevään mittaan esiintymiskokoonpano kevään livekeikkaa varten, joka pidetään siis toukokuussa Mental health art weekin aikana pääkirjasto Metson musaosastolla. Ryhmä tulee olemaan kevään mittaan jatkuva, ja sisällön painotus vaihtelee projektivaiheen mukaan. Projektissa tuotetaan keikan lisäksi myös julkaistava äänite. Studio.