Hyppää sisältöön

Torstai

(huom. paja kiinni 15.6.)

Klo 10–11 Mindfullnessia VR-laseilla

Tervetuloa rauhoittamaan mieltä virtuaaliympäristössä! Tässä ryhmässä pääsee VR-laseilla ohjaavan äänen tuudittamana mindfulnessin maailmaan. Mindfulness määritellään akateemisessa kirjallisuudessa luonnolliseksi ihmisen kyvyksi, johon kuuluu jokaisen elämän hetken tarkkailu, hoitaminen ja hyväksyminen tasapainotilasta tai rakastavasta ystävällisyydestä. Metsänpeitto.

Klo 11-12 Joogaa

Joogataan Sorsapuistossa. Lähdetään yhdessä pajalta viereiseen Sorsapuistoon rentoutumaan. Varauduthan venyvillä vaatteilla ja juomapullolla. Kehnolla kelillä jäämme pajalle Metsänpeittoon joogailemaan.

Klo 12-15 Massasta muotoon

FIMO-polymeerimassasta saa tehtyä kaikenlaista. Tule tekemään koruja, koristeita, jääkaappimagneetteja tai vaikka pieniä otuksia. FIMO ei kovetu huoneen lämmössä, joten voit jatkaa töitäsi jälkimmäisellä kerralla tai myöhemminkin ja paistetun työn voi maalata akryylimaaleilla. Paistovalmiit työt laitetaan uuniin kovettumaan kertojen loppupuolella. Kokoontuu kahdesti: 1.6 ja 8.6. Ateljee.

Klo 12–16 Elokuvaryhmä Kuvakarjun kuvakerho

Virran perinteinen elokuvaryhmä porskuttaa eteen päin, eikä loppua näy tulevan. Tule mukaan laajentamaan elokuvamakuasi tai nauttimaan uudestaan vanhoista suosikeistasi. Ryhmän vertaisohjaaja on valinnut jälleen joukon itselleen mieleisiä teoksia, jotka jakaa uteliaiden kävijöiden kanssa. Ryhmä alkaa kevyellä esitelmällä päivän elokuvasta. Sen jälkeen elokuva katsotaan rauhassa, niin että suunnilleen puolivälissä pidetään pieni paussi. Lopuksi vaihdamme ajatuksiamme ja tunteitamme päivän elokuvasta hyvässä hengessä, toinen toista kunnioittaen. Voit vaikka rohkeasti kertoa, jos päivän leffa olikin ihan surkea! Tarjolla popcornia! Metsänpeitto.

Tässä jaksossa ryhmän teemana on ”Pride-ish” ja katsomme seuraavat elokuvat (muutokset ohjelmaan mahdollisia):

  • 25.5. Tytöt, tytöt, tytöt (2022, Suomi, K12, 101 min.)
  • 1.6. Moonlight (2016, Yhdysvallat, K12, 111 min.)
  • 8.6. Happy Together (1997, Hong Kong, K16, 96 min.)
  • 15.6. Paja kiinni 🙁
  • 22.6. Hikinen iltapäivä (1975, Yhdysvallat, K16, 124 min.)

Klo 12-14 Nalleja ja maskotteja

Ryhmässä voit neuloa söpön nallen (noin 20 cm korkea) ja varusteita nallellesi. Voit myös virkata amigurumeja (eli söpöjä ja pieniä maskotteja). Käytössämme on paljon puuvilla- ja villalankoja. Nalle neulotaan 2,5 mm sukkapuikoilla ja maskotteja varten tarvitaan noin 3,0-4,0 mm virkkuukoukku. Puikkoja ja koukkuja löytyy myös Kulttuuripajalta. Ilmoittaudu mukaan. Tervetuloa! Ulappa.

Klo 14–18 Lautapelit

Luvassa leppoisaa yhdessäoloa kevyitä ja viihteellisiä lautapelejä pelaillen. Osallistujien toiveista riippuen pajalta löytyy myös aivonystyröitä kutkuttavia harrastajapelejä – ja halutessasi voit tuoda myös oman lautapelin pelattavaksi ryhmässä. Ulappa.

Klo 15-17 Kuvataide

Maalaamista vapaalla tyylillä – öljyllä, akryylillä, vesiväreillä, musteella tai vaikka liiduilla. Tervetuloa kokeilemaan, olit sitten kokenut tai aloitteleva taiteilija. Välineet saat kulttuuripajalta. Ateljee.

Klo 16–18 Käännekohta-bändi

Yhteistyöprojektiimme pääkirjasto Metson kanssa on sävelletty ja sanoitettu syksyn ja alkuvuoden aikana biisejä, ja tässä ryhmässä on soitettu ja sovitettu niitä äänentoiston kera. Ryhmässä muodostuneen bändin levyjulkkarikeikka on vkolla 21 Mental Health Art Weekin aikana 24.5. pääkirjasto Metson musaosastolla klo 17. Bändi aikoo jatkaa toimintaansa myös keikan jälkeen. Joten jos soittaminen esiintyvässä bändissä kiinnostaa Metson tapahtuman jälkeen, ole yhteydessä Annaan: 0409627604 tai anna.purola@sosped.fi