Hyppää sisältöön

Tiistai

Klo 11-13 Kohtaamisia kuvien äärellä

Ryhmässä tavataan toisia ihmisiä kuvan tekemisen äärellä. Ryhmässä pohditaan kuvien kautta omia tunteita, toiveita, vahvuuksia ja voimavaroja. Jokaisella kerralla tehdään itsenäisesti kuva käsiteltävästä aiheesta. Tekniikoina voi käyttää mm. piirtämistä, maalaamista, kollaasitekniikkaa tai muovailua. Valmiita kuvia katsotaan yhdessä ryhmässä. Ryhmän tavoitteena on lisätä itsetuntemusta ja samalla vähentää yksinäisyyden tunteita tarjoamalla mahdollisuuden tavata muita ihmisiä luovan tekemisen äärellä.

Ryhmä on suljettu ja kokoontuu viisi kertaa. Ryhmä on tarkoitettu kaikille kuvallisesta ilmaisusta kiinnostuneille, aikaisempaa kokemusta tai taitoja ei tarvita. Ryhmä on osa sosionomi AMK-opiskelijan opinnäytetyötä. (Ryhmä jatkuu väliviikolla ja seuraavassa jaksossa, tässä jaksossa kokoontumiset tiistaisin 19.3. ja 26.3.) Ilmoittaudu mukaan! Ateljee.

Klo 11-12 Hiljainen (hys!) lukuryhmä

Aloitetaan uusi pajaviikko rennosti lueskelemalla hiljaisessa tilassa. Ryhmä on erityisen hyvä, mikäli et omalla ajalla saa aikaiseksi lukea. Täällä siihen on nimittäin varattu tunti omaa aikaa, ilman hoppua tai paineita. Ota mukaan oma kirjasi, lehtesi, puhelimesi tai lukulaitteesi ja ota mukava asento sohvalta tai tuolilta. Myös äänikirjojen tai podcastien kuuntelu on sallittua, kunhan käyttää kuulokkeita, joista ääni ei vuoda läpi. Ryhmään voi tulla kun siltä tuntuu ja sama juttu sieltä lähtemisen kanssa. Metsänpeitto.

Klo 12-14 Kirjoittamista

Tässä ryhmässä saat lisäpotkua kaikenlaiseen kirjoittamiseen. Ryhmä toimii vapaana tilana kirjoittaa, sopien kaiken tasoisille kirjoittamisesta kiinnostuneille. Tarkoituksena tuoda lisää aikaa arjen kirjoittamistyöskentelyyn, varsinkin jos aloittaminen tuntuu vaikealta itsenäisesti. Kirjoittaa voi vapaasti omaa projektiaan, tai tehdä ohjattuja harjoituksia ja hakea inspiraatiota. Tarjolla myös apua, tukea ja materiaalia esimerkiksi taideblokista pääsemiseen ja oman taidetyöskentelyn tukemiseen. Metsänpeitto.

Klo 12-16 Lautapelit

Luvassa leppoisaa yhdessäoloa kevyitä ja viihteellisiä lautapelejä pelaillen. Osallistujien toiveitten mukaan pajalta löytyy myös aivonystyröitä kutkuttavia harrastajapelejä – ja halutessasi voit tuoda myös oman lautapelin pelattavaksi ryhmässä. Ulappa.

Klo 13-16 Massasta muotoon

Tervetuloa tekemään FIMO-polymeerimassasta koruja, koristeita, magneetteja ja muita kivoja pikkuesineitä. Fimo ei kovetu huoneenlämmössä, joten töitä voi jatkaa myöhemmillä kerroilla. Uunissa paistetun työn voi jäähtymisen jälkeen maalata tai lakata. Töitä paistetaan ryhmäkerran lopussa kolmesti jaksossa: 5.3., 19.4.ja 26.3. Ryhmään voi tulla aloitusajan jälkeenkin tai lähteä aikaisemmin, jos haluaa. Ateljee.

Klo 14-16 Rauhallinen rästiryhmä

Onko Kela-paperit täyttämättä tai matikan läksyt tekemättä? Oletko prokrastinoinut liikaa ja sen takia seuraava Finlandia-voittaja on yhä kirjoittamatta tai kasa elokuva-arvosteluja yhä väsäämättä? Rauhallinen rästiryhmä on erinomainen paikka tehdä oikeastaan mitä tahansa rästiin jääneitä hommia. Parin tunnin ajan Metsänpeitossa vallitsee täysi työrauha, jota ei turhalla pälätyksellä pilata. Puhuminen ei toki ole kiellettyä, mutta varsinaisia keskusteluja pyritään välttämään. Ryhmään voi tulla kun siltä tuntuu ja sieltä lähteä kun huvittaa. Myös pienempiä tai isompia taukoja saa pitää oman mielensä mukaan. Metsänpeitto.

Klo 16-18 Tehdään lautapelejä + vapaa työskentely

Kiinnostaako lautapelit? Tule luomaan omasi. Sopii aloittelijoille ja veteraaneille. Ryhmä on jatkoa viime jakson ’Suunnitellaan lautapelejä’ -ryhmälle, mutta oma työ saa olla missä vain vaiheessa ja uuden voi aloittaa myös nyt, ryhmässä saa apua pelin teon aloittamiseen. Saman pöydän ääreen voi tulla tekemään myös vapaan työskentelyn hengessä omia muita projekteja. Ateljee (myös Ulappa käytettävissä).

Klo 16-18 Sävel on vapaa

Virran soittohuone käytössä vapaaseen soitteluun. Voit tulla kokeilemaan yhteissoittoa ja jammailemaan muiden kanssa. Mietitään joka kerralla läsnäolijoiden toiveiden mukaan mitä milloinkin soitellaan. Voit myös halutessasi tuoda mukanasi oman toivebiisin sointuineen yhdessä kokeiltavaksi. Studio.