Hyppää sisältöön

Tiistai

(Tässä jaksossa ti 6.12. paja kiinni)

Klo 10-12 Hiljainen lukuryhmä

Onko vaikeuksia keskittyä lukemiseen? Tai eikö aikaa sille tunnu millään löytyvän? Pajalla starttaa tässä jaksossa uusi lukemiseen keskittyvä ryhmä. Tiistaisin päivän kaksi ensimmäistä tuntia on nyt omistettu lukemiselle. Ryhmässä saat lukea mitä ikinä haluat. Kirjasta, lehdestä, lukulaitteelta tai vaikka kännykältä, tuo minkä ikinä itse koet parhaaksi. Myös äänikirjaa tai podcastiä voi kuunnella, kunhan käyttää kuulokkeita, joista ei vuoda ääntä läpi. Tärkeintä on pysyä hiljaa ja näin säilyttää kaikkien ryhmän jäsenten lukurauha. Ryhmässä pidetään aluksi ja lopuksi pienet fiiliskierrokset, jossa voi kertoa mitä aikoo lukea ja mitä siitä piti. Ryhmään voi kuitenkin tulla ja mennä miten itselleen sopii, kunhan sen tekee muut huomioiden melutason kannalta. Tervetuloa rentoutumaan ja uppoamaan lukemisen maailmaan! Metsänpeitto.

Klo 11-13.30 Art journal

Art journaliin eli taidepäiväkirjaan voit koota yksiin kansiin piirroksia, maalauksia, kollaaseja, runoja, mietteitä tai muita aivoituksia – ilman suorituspaineita tai sen tarkempia tavoitteita. Tärkeintä on luovuus ja siinä hetkessä mieleen juolahtavien ajatusten purkaminen sekä visualisointi art journalin sivuille. Ryhmässä on tarjolla joka kerralle eri teema, jonka pohjalta voit haluamallasi tavalla lähteä toteuttamaan omaa näkemystäsi. Tarkoitus on, että joka kerralla täytetään yksi aukeama. Kirjan saat pajalta, ja ryhmässä voit käyttää aina pajan tarvikkeita, mutta halutessasi voit tuoda mukanasi myös omia välineitäsi ja täyttää kirjaa omaan tahtiin myös kotona. Ryhmässä on lisätwistinä se, että siellä puhutaan suomen sijaan englantia! Voit osallistua, vaikket olisi kokenut englanninkielenpuhuja. Ryhmässä ei siis arvostella kenenkään kielitaitoa, vaan kannustetaan heittäytymään ja kokeilemaan rupattelua enkuksi. Voit myös tulla vain tekemään taidepäiväkirjaa, ja kuuntelemaan muiden juttelua. Art journalia voit tehdä haluamallasi kielellä. Ateljee.

You can collect drawings, paintings, collages and thoughts into your art journal. You can also brainstorm whatever you feel like without any pressure or goals. Most important thing is to be creative and release your intuitive thoughts and visualize them on to your art journal. There will be a theme for every group session which you can use how you want and make your ideas come true. In every group session we fill one spread of our journals. You get a journal from the workshop. There’s also plenty of supplies to be used. But you can bring your own supplies as well. Art journal can be advanced at home in your own phase. The group has an extra twist, we will speak English! You can participate even if you’re not experienced English speaker. There’s no judgement of language skills in the group. We encourage you to try small talk in English with others. You can also just come and fill Art journal and listen others speak in English. You can make your Art journal in any language you want. Ateljee.

Klo 12-16 Roolipeliryhmä

Tervetuloa pelaamaan Dungeons and dragons -roolipeliä kanssamme! Tässä ryhmässä on roolipelaamisesta kiinnostuneille mahdollisuus päästä kokeilemaan legendaarista D&D-roolipeliä. D&D:ssä seikkaillaan fantasiamaailmassa, jossa pelaajat pääsevät roolipelaamalla vaikuttamaan pelin kulkuun pelinjohtajan luomassa ympäristössä, joten rohkeasti mukaan! Kohtalainen englanninkielentaito tarvitaan, koska pelin säännöt ovat englanniksi, mutta itse pelaaminen toteutetaan ihan kotoisasti suomeksi. Pelit aloitetaan 1. tason hahmolla, jonka voi halutessaan suunnitella valmiiksi jo ennen ryhmään tuloa. Ilmoittaudu mukaan ja sitouduthan käymään kaikilla kerroilla, sillä peliin on vaikea palata poissaolon jälkeen. Koska 6.12. jää väliin, viides pelikerta pidetään 20.12. Tilana Metsänpeitto, paitsi 20.12. Ateljee.

Klo 13-15 Juhlatoimikunta

Joulunalusviikolla vietämme 21.12. ei-jouluista Valon juhlaa sekä 22.12. jouluista Virran joulujuhlaa. Valon juhla järjestettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa, ja se on tarkoitettu heille, jotka haluavat juhlia yhdessä mutta eivät vietä joulua. Joulujuhlassa taas päästetään perinteet valloilleen. Juhlien suunnitteluun pääsee osallistumaan kolmesti kokoontuvassa juhlatoimikunnassa seuraavasti: 15.11. suunnitellaan Valon juhla, 22.11. suunnitellaan joulujuhla, ja 13.12. käydään läpi molempien viimeistelyt. Tule mukaan ideoimaan! Ulappa.

Klo 13.30-16 Pajalle taidenäyttely -ryhmä

Ryhmässä tehdään vapaan työskentelyn otteella taidenäyttely pajan omiin tiloihin teemalla ”Show”. Päästä sisäinen glitterin ja konfettisateen täyttämä maailmasi valloilleen ja tee esim. maalaus, juliste, piirros – you name it! Näistä koostetaan lopuksi pajalle näyttely. Ilmoittaudu mukaan, paikkoja on rajatusti! Ateljee

Klo 16-18 Vapaa työskentely

Vapaan työskentelyn ajalla voi tulla tekemään omaan tahtiin omavalintaisia projekteja Virran Ateljeehen. Voit joko hyödyntää kulttuuripajan laajaa tarvikevalikoimaa, tai ottaa mukaan omat välineesi ja tulla muiden kanssa saman pöydän ääreen tekemään omaa työtäsi. Voit tulla työstämään tähän aikaan myös taidenäyttelytöitäsi. Ateljee.

Klo 16-18 Coverbändi (soittoryhmä)

Kulttuuripaja Virran coverbändi. Ryhmä on jatkuva, joten jos olet kiinnostunut bändissä soittamisesta, niin kysele vapaista paikoista Samuelilta, osoitteesta samuel.uotila@sosped.fi tai txt 0447202541. Studio.