Hyppää sisältöön

Teemapäivät

Tällä sivulla ilmoitamme teemapäivistä ja mahdollisista poikkeuksista normaaliin viikko-aikatauluun.

Pe 28.5. Teemapäivä, ohjelmaa kahdessa paikassa:

 • Keväinen luontoretki Tesomalla klo 12.00-14.00. Tule mukaan tutkimaan, mitä kaikkea lähiluonnosta löytyy! Kevät on juuri kukkeimmillaan ja luonto pursuaa elämää, tutkittavaa siis riittää linnunlaulusta villivihanneksiin. Kulttuuripajalta saat halutessasi mukaan muistivihkon ja kynän. Varauduthan retkelle säänmukaisin, ulkoiluun sopivin vaattein ja jalkinein. Kokoonnutaan klo 12.00 hyvinvointikeskuksen alaovilla, Tesomankatu 4, josta teemme noin 2-3 km mittaisen rauhallisen kävelylenkin läheiseen virkistysmetsään. Mukaan lähtee Anna (jos on Tesoman päässä kysyttävää, niin Annan nro siis 0409627604). Tähän voit ilmoittautua heti kirjeen saavuttua Samuelille. 
 • Retki Vapriikkiin klo 14.00-16.00. Tervetuloa päivän kulttuurimatkalle paikalliseen Museokeskus Vapriikkiin, Tammerkosken rantaan. Meillä on mahdollisuus kokea juuri avautunut RITARIT-näyttely, jossa keskiajan glamour, elämä ja arki tuodaan Tampereelle. Kokoonnumme klo 13.45 Vapriikin pääovien edessä. Olemme varanneet pääsyliput RITARIT-näyttelyyn 15 henkilölle. Mikäli emme kaikki mahdu samanaikaisesti päänäyttelyyn, Vapriikissa on yhdeksän muuta näyttelyä, jotka voi odottaessa tutkaista! (Yhteen näyttelyyn otetaan kerrallaan 50 henkilöä.) Mukaan lähtevät Teemu ja Samuel. Myös tähän voit ilmoittautua jo nyt Samuelille.

Kesäkuussa

 • Huomaa, että kesken jaksoa, viikolla 23, ei ole lainkaan ryhmätoimintaa. Sen sijaan tiistaina 8.6. on kaikille kävijöille Virpin läksiäiset: Lähdemme yhdessä laivalla Viikinsaareen. Kokoonnumme Laukontorilla Hopealinjojen lipunmyyntipisteen läheisyydessä kello 9.40, missä jaetaan samalla liput laivalle. Ilmoitathan, että oletko oikeutettu alennuslippuun, eli oletko eläkeläinen/opiskelija. Viikinsaaressa on mahdollista tutustua vehreään luontoon, sen kasveihin ja linnustoon pääsee tutustumaan rennosti saaren luonnonsuojelualuetta kiertävän luontopolun ja meditaatiopolun avulla. Retkellä on mahdollisuus ruokailuun ravintola Viikinsaaren terassilla. Ilmoitathan allergiat ja erikoisruokavaliot etukäteen, kiitos! Viikinsaaressa on myös mahdollista pelata hauskoja pihapelejä. Yhteinen poislähtö saarelta tapahtuu 16.30. Ilmoittautumiset ovat sitovia ja niitä otetaan vastaan 3.6 kello 12.00 asti. Welcome on board!
 • 24.6. Iltaristeily Pyhäjärven laineille (Vertaisohjaajien virkistys) Jatkamme retkiä vesiteemalla, ja juhannusaatonaattona klo 19.00-22.00 ankkuri nousee Laukontorilta ja lähdemme ihailemaan maisemia Pyhäjärvelle. Ilta-aurinko, kaupungin siluetti, hiljalleen laskeva aurinko ja Pyhäjärven laineet juhannuksen kynnyksellä jäävät varmasti mieleen. Laivalla on mahdollista nauttia illallista buffet-ruokailussa, joten ilmoittautumisen yhteydessä ilmoita myös osallistutko ruokailuun. (Ei varmuutta sopiiko kaikille ruokavalioille, buffetiin emme voi vaikuttaa. Ruokailu on laivassa, jossa on myös muita ihmisiä, jolloin turvaväleistä ei ole 100% varmuutta = vrt. yleinen ravintola.). Jos et ruokaile, voit ottaa mukaan omat eväät tai vain nauttia risteilystä. Risteily on ensisijaisesti vertaisohjaajille. Muut pajalaiset voivat ilmoittautua 7.6. jälkeen, jos paikkoja on jäljellä. Risteilylle mahtuu 10 henkilöä. Myrskyvaraus. Lisätietoja: hopealinjat.fi. 
 • Perjantaina 25.6. on juhannusaatto ja paja kiinni. Hauskaa juhannusta kaikille!
 • Tiistaina 29.6. retki Hiedanrantaan! ”Historiallinen kartano- ja tehdasmiljöö kutsuvat värikkään kaupunkikulttuurin keskelle. Lielahden vanha teollisuusalue on ollut avoinna ihmisille, tapahtumille ja aktiiviselle toiminnalle vuodesta 2016. Kymmenet tuhannet vierailevat alueella vuosittain. Tulevaisuuden Hiedanrannassa kukoistavat kaupunkikulttuuri, yhdessä tekeminen ja monipuolinen vapaa-ajan toiminta. Hiedanrantaan ovat viiden vuoden aikana löytäneet tiensä monenlaiset tekijät, yritykset ja taiteilijat – jokainen on elävöittänyt aluetta omalla tavallaan. Väliaikaisen Hiedanrannan nimissä kulkenut toiminta on vakinaistunut ja siirtynyt osaksi kaupungin kaupunkikulttuuriyksikköä.” www.hiedanranta.fi. Tutustumme alueeseen ja sen tarjontaan yhdessä. Tavataan klo 12 Lielahden kartanon edessä. Keskustorilta pääsee Hiedanrantaan mm. bussilla 21 (suuntaan Tesoma, lähtö pysäkiltä Keskustori D). Pois jäädään pysäkillä, jonka nimi on Hiedanranta, ja siitä on 700 m kävely Lielahden kartanolle. Jos haluat tulla työntekijän kanssa samaa matkaa, Teemu nousee 21:een, joka lähtee Keskustorilta klo 11.30. Anna ja Samuel ovat vastassa Lielahden kartanolla.
 • Keskiviikkona 30.6. Arboretum. Lähdetään nauttimaan kiireettömästä kesäpäivästä kukoistavassa Arboretumissa. Tapaamme klo 12.00 Hatanpään kartanon edessä (Hatanpään puistokuja 1, http://hatanpaankartano.net). Arboretumissa kierrellään yhdessä alueella ja nautitaan kauniista maisemista, voi pysähtyä valokuvailemaan tai vaikka loikoilemaan omalla viltillä ja tekemään taidetta omilla välineillä, jos haluaa ottaa niitä mukaan. Yhteinen osuus päättyy klo 15.00 ja Arboretumiin voi jäädä toki oleskelemaan myös sen jälkeen. Kulttuuripaja tarjoaa jätskit ja kahvin/teen/mehun sekä mukavan retkiseuran. Mukaan kannattaa varata myös oma vesipullo, koska sään suosiessa alue on hyvin aurinkoinen.

Heinäkuussa

 • Torstaina 1.7. Tahmela. Retki Tahmelan kyläyhteisöön, luontoon ja rannalle! Tahmelan aluetta on kuvattu ’kalastuskylänä’ Pyhäjärven rannalla. Vierailemme retkellä myös Kurpitsatalolla, jossa toimii paikallinen kahvila. Matkamme jatkuu mahdollisuuksien mukaan kohti Villilää, läpi tolkienmaisten metsämaisemien. Retki pitää sisällään kevyttä kävelyä upeissa maisemissa. Vahva valokuvaussuositus! Lähtö tapahtuu yhteisesti bussilla Keskustorilta, bussilla numero 25. Halutessasi voit saapua itsenäisesti Tahmelanlähteelle, josta retkemme alkaa. Aikataulu, lähdön ajankohta ja kokoontuminen täsmentyvät kesäkuun alussa. Retken opastaa Teemu. 
 • Perjantaina 2.7. Sorsun kesäjätskit. Lähde mukaan viettämään mukavaa päivää yhdessä, Sorsapuiston perinteisille kesäjätskeille. Sorsapuistossa on myös mahdollista pelata mölkkyä, krokettia tai petankkia. Kokoonnumme Kahvila Pulun edessä kello 12. Kulttuuripaja piffaa jäätelön ja juoman. Mukaan kannattaa ottaa viltti, mikäli haluaa alueella istuskella. Mukana retkellä Teemu ja Samuel.
 • Kesätauko 5.7.-9.8., Kulttuuripaja Virta kiinni. Henkilökunnasta Annan ja Samuelin saa kiinni jälleen 2.8. alkaen. 
 • Seuraavan jakson suunnittelupalaveri ja vertaistyönohjaus ti 10.8. klo 11-15 (vain vertaisohjaajille), ryhmätila Pohja, Arttelin pohjakerros. Ilmoittautuminen 6.8. mennessä. Uuden jakson ryhmäsuunnitelmat ja aikataulut Annalle tiedoksi mielellään myös 6.8. mennessä.
 • Seuraava jaksokirje ja ohjelma tulee sähköpostiin ke 11.8.

Syyskauden ensimmäinen ryhmäjakso alkaa 17.8.