Teemapäivät

Tällä sivulla ilmoitamme mahdollisista teemapäivistä ja poikkeuksista normaaliin viikko-aikatauluun.

Pe 20.9.:

Tervetuloa kaikki Kulttuuripaja Virran Näkökulmio-näyttelyn avajaisiin pe 20.9. klo 13.00! Näyttely on Pitkäniemen sairaalan hallintorakennuksen ensimmäisessä kerroksessa. Lähdemme näyttelyyn yhdessä busseilla (Virta maksaa kulttuuripajalaisten matkan) ja valita voi kahdesta aikatauluvaihtoehdosta:

1) Arttelin pääovelta klo 11.00 Virpin ja Samuelin kanssa. Tämä lähtö on niille, joiden teoksia on esillä näyttelyssä ja jotka haluavat olla paikalla ajoissa eli reilua tuntia ennen tilaisuuden alkua.

2) Arttelin pääovelta 11.30 Annan ja harjoittelija Teemun kanssa. Tämä lähtö on kaikille ja myös tällä bussilla ehtii paikalle oikein hyvissä ajoin. 

Tulla voi toki myös suoraa Pitkäniemeen ja mukaan voi ottaa ystäviä ja tuttavia eli avajaistilaisuus on kaikille avoin. Lähdemme takaisin päin bussilla, kun olemme rauhassa katsoneet näyttelyä ja omassa tahdissaankin voi toki lähteä

Ti 1.10.:

Vietetään Tampere-talossa Kansalaisvaikuttamisen juhlapäivää. Kansalaisvaikuttamisen juhlapäivä on Miina Sillanpää -seuran aloitteesta syntynyt uusi juhlapäivä, jonka kunniaksi on liputettu neljän vuoden ajan. ”Kansalaisyhteiskunta ja kansalaisvaikuttaminen ovat tärkeitä yhteiskuntien kehitykselle. Ne varmistavat sen, että ihmisten keskinäinen sekä ihmisten ja päättäjien vuoropuhelut ovat jatkuvia. Kansalaisyhteiskunta varmistaa osallisuutta ja luo yhteiskuntaan kiinteyttä. Kansalaistoimintaan liittyvä vastavuoroisuus pitää nykyisinkin yhteiskunnan eriarvoistuessa yllä ihmisten välistä luottamusta.” – Miina Sillanpää -seura 

Kulttuuripaja Virta osallistuu siten, että Anna ja Teemu pitävät ständiä ja kertovat kiinnostuneille Kulttuuripajan toiminnasta sekä vaikuttamismahdollisuuksista meidän toiminnassa. Esillä on kymmenien tamperelaisten järjestöjen toimintaa sekä mukavaa ohjelmaa iltapäivän mittaan. Meidän kanssa voi tulla esittelemään, tai sitten voitte vain käydä tutustumassa tapahtuman tarjontaan omin päin. Tapahtuma alkaa klo 15 ja tarkempi ohjelma löytyy mm. facebookista ja Arttelin nettisivulta. Jos olet kiinnostunut tapahtumasta, mutta et halua tulla yksin, Teemun kanssa voi lähteä Tampere-talolle yhdessä Kulttuuripajalta klo 16.

Tampereella vietetään syyslomaa vkolla 42, eli 14.10.-20.10. 

Kulttuuripajan ryhmät ovat tuolloin tauolla, mutta Virta on auki ti, ke ja to, ja monenlaista ohjelmaa taas luvassa. (Pe 18.10. Kulttuuripaja on kiinni.)

Tiistai 15.10. : 

 • Teemapäivä: Klo 11-12 Kerro lemmikistäsi.

Moni meistä tykkää eläimistä, ja monella lemmikkejä on kotonakin. Itselle tärkeä eläin voi olla myös vaikka sukulaisen, kaverin tai naapurinkin koira, jota usein tervehtii. Onko muistoissasi tarina vaikka lapsuudesta tutusta karvakaverista, jonka haluaisit toisille kertoa? Tervetuloa keskustelemaan ja kertomaan omasta eläinystävästäsi muille kulttuuripajalaisille. Ota mukaan keskusteluun pari valokuvaa, ne voi tuoda joko sähköisessä tai paperimuodossa. Keskustelun jälkeen voit osallistua heijastintyöpajaan, jossa voit askarrella vaikka lemmikkisi muotoisen heijastimen. Ilmoittautuminen Annalle. Kulttuuripajan oma tila.

 • Klo 11-14.30 Bändisjamit. Tervetuloa jammailemaan Arttelin bändikämppään. Jamipäivässä on mahdollisuus testata/soittaa sähkörumpuja, sähkökitaraa, sähköbassoa, sähköpianoa jne. Ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta kyseisistä soittimista. Jamipäivän taustalla häärää ja jammailee myös Samuel. Kellarin bänditila.
 • Klo 12-15 Tehdään heijastavia. 

Voit askarrella huovasta oman heijastinsapluunasi vaikka omasta koira- tai hevoskaveristasi, tai sitten käyttää valmista sapluunaa. Mukana heijastinpajalla sekä osaava vertaisohjaaja että Anna. Pilkettä hihaan ennen pimeää aikaa! Ei erillistä ilmoittautumista, heijastinpajasta löytyy erillinen mainos sähköpostin liitteenä. 

 • Klo 15-17 Kuntosali.

Kellarikerros

Keskiviikko 16.10.Leffapäivä.

Klo 12 alkaen katsotaan yhdessä elokuvaa.

Torstai 17.10 Lautapelailua. 

Kahden vertaisohjaajan johdolla pelaillaan omissa tiloissa klo 11-15 ja klo 15-17 on kuntosalivuoro. 

17.10. Asunnottomien yön tapahtuma Arttelin sisäpihalla klo 18 alkaen. Kulttuuripaja Virta antaa käyttöösi langat ja puikot, jos haluat neuloa keräykseen lapaset, sukat tai kaulahuivin. 

Karaoke Arttelin Pohja-tilassa 0.kerroksessa taas 18.10. klo 14.30-16.30.Ennen Karaokea on mahdollisuus osallistua Arttelin järjestämään tietovisaan klo 14.30.

To 24.10. klo 10.00. Keskusteluhetki Näkökulmio-näyttelyyn osallistuneille. Pysähdymme puhumaan ajatuksista ja tunteista, joita on liittynyt teosten tekemiseen, niiden näytteille asettamiseen ja näyttelyprosessin toteuttamiseen. Ryhmätila Avokas, 2.krs.

Huom: Keskiviikkona 30.10. Klo 15.00-16.00 Vertaisohjaajien yhteinen tuokio!

Eli kaikille vertaisohjaajille avoin, rento keskustelu-, kuuntelu- ja kahvittelutuokio, jossa voi jakaa ideoita ja ajatuksia seuraavan jakson ryhmätoiminnasta. Tule mukaan erityisesti, jos

 • tarvitset parin ohjaamaan ryhmää kanssasi
 • haluat ohjata ryhmää, mutta sinulla ei vielä ole ryhmäideaa
 • haluat tarjota ryhmäideaa muiden vertaisohjaajien käyttöön
 • haluat pohtia jotakin ryhmäsi sisältöön tai rakenteeseen liittyvää seikkaa yhdessä muiden kanssa
 • kaipaat muiden vertaisohjaajien tukea tai neuvoja ryhmääsi liittyen
 • haluat vain kertoa muille vertaisohjaajille, mitä ryhmää aiot ohjata seuraavassa jaksossa 
 • olet kiinnostunut kuulemaan ja jakamaan ryhmiin liittyviä ajatuksia, vaikka et itse tällä hetkellä aktiivisesti ohjaisikaan

               Huom! Ryhmien aikataulut sovitaan edelleen tavalliseen tapaan jaksosuunnittelupalaverissa.