Hyppää sisältöön

Perjantai

Klo 10-12 Vapaa työskentely

Vapaan työskentelyn ajalla voi tulla tekemään omaan tahtiin omavalintaisia projekteja Virran Ateljeehen. Voit joko hyödyntää kulttuuripajan laajaa tarvikevalikoimaa, tai ottaa mukaan omat välineesi ja tulla muiden kanssa saman pöydän ääreen tekemään omaa työtäsi. Voit tulla työstämään tähän aikaan myös taidenäyttelytöitäsi. Ateljee.

Klo 11-13 Metsovirtaa-työpaja

Kulttuuripaja Virran musantekijät ja projektisuunnittelusta kiinnostuneet kävijät lyövät ovat jo syskyllä lyöneet hynttyyt yhteen Pääkirjasto Metson kanssa tuottaakseen fyysisen cd-julkaisun tekemistään biiseistä. Nykyajan hengessä tallenne julkaistaan myös digitaalisena. Projektin pohjaideana on DIY ja kokonaisuuden suunnittelua ja toteutusta jatketaan tässä työpajassa. Julkaisua juhlistetaan loppukeväästä 2023 Metson musiikkikirjastossa järjestettävillä levyjulkkareilla. Porukka on tähän mennessä perehtynyt tulevan julkaisun tuotantoon kuten aikataulutuksiin, kansien tekoon, tiedotukseen, jatkotuotantoon ja muihin käytännön asioihin. Tätä jatketaan myös tässä jaksossa. Mukaan voi tulla myös vaikkei syksyllä olisi mukana ollutkaan. Työpajan yhteydessä voidaan tehdä tilanteen mukaan myös esityksen sisällön tuotantoa, eli sävellys- ja sanoitushommia niin räpiksi kuin rokiksikin. Huom. livekeikkaa valmisteleva Metsovirtaa-soittoryhmä on torstaisin 16-18. Metsänpeitto ja Studio. 

Klo 12-13 Taidenäyttelyn suunnittelu

Pidämme jälleen pajan ulkopuolisen taidenäyttelyn toukokuussa 2023 ja sitä varten kokoonnumme kerran viikossa kevääseen asti hoitamaan tarvittavia asioita näyttelyn osalta. Näyttelyn teema on ‘’Tuulella’’, ja se sekä näyttelypaikka, Arttelin Tairekalleria, valittiin viime jakson aikana. Toisella kokoontumiskerralla (27.1.) teemme kuitenkin yhteisen teoksen teeman mukaan. Kerta on osa Veeran opintoihin kuuluvia näyttöjä. Ateljee.

Klo 12-15.30 Kynsienlakkaus ja meikkaus

Tule mukaan lakkaamaan kynsiä ja meikkaamaan! Voit tehdä molempia tai vain toista, ja halutessasi voit olla paikalla vain osan ajasta. Jokainen saa tehdä omalla tyylillään eikä lopputuloksella ole mitään väliä vaan tärkeintä on kiva yhdessä tekeminen. Kynsienlakkauksessa voit tehdä esim. liukuvärjäystä sienellä tai (pallo)kuvioita kynällä. Taustalla soi musiikki ja ryhmän aikana voi jutella niitä näitä tai kauneudenhoitoon liittyvistä asioista. Ryhmän aikana voi pitää kahvi-/evästauon. Pajalla on pöytäpeilejä, vanupuikkoja ja kynsienlakkaukseen poistoainetta, vanulappuja ja iso määrä kynsilakkoja. Muistilista asioista, joita saatat tarvita: omat meikit, siveltimet, halutessasi oma kynsilakka ja kynsiviila. Ryhmään saa tulla myös vain hengaamaan ja kuuntelemaan musiikkia. Ryhmä kokoontuu tässä jaksossa kolmesti: 20.1., 3.2. ja 17.2. Ulappa.

Klo 13-15.30 Kuvataideryhmä

Ryhmä jatkuu suoraan taidenäyttelyä suunnittelevan tunnin jälkeen. Kuvataideryhmässä voit siis tehdä näyttelyihin tarkoitettuja töitä tai tulla tekemään muuta taidetta. Ateljee.

Klo 13-15 Mielisukka-ryhmä

Mielisukkaprojektissa ollaan loppusuoralla, mutta vielä muutamat sukat neulomatta ennen maalia. Tule mukaan loppukiriin neulomaan sukkia hyvään tarkoitukseen! Sukat lahjoitetaan Mielen ry:n asumisyksikköön Rasihoviin ystävänpäivän tienoilla. Pajalla on lankoja ja puikkoja. Jos haluat lahjoittaa villasukat keräykseen, niiden olisi hyvä olla pajalla viimeistään 9.2. Pajalla on taulukko puuttuvista sukkakoista. Ryhmä kokoontuu neljä kertaa välillä 20.1 – 10.2. Metsänpeitto.

Klo 15.30-16 Hyvä(sti), Virta

Viikonpäätteeksi toivotamme toisillemme iloiset viikonloput. Rentona lopetuksena perjantaille kokoonnumme salonkiin vaihtamaan fiilikset viikolta ja mahdollisesti jakamaan hyviä ideoita viikonlopulle. Salonki.