Perjantai

Klo 10.00-12.00 BUJO-RYHMÄ

Bullet Journal eli Bujo on itse tehty kalenteri, piirustuslehtiö, muistikirja ja päiväkirja samoissa kansissa. Bujo on helppo aloittaa eikä se tarvitse erikoistaitoja onnistuakseen – tarvitset vain muistivihon ja kynän! Bujon toteuttamiseen ei ole oikeaa tapaa vaan jokainen saa tehdä siitä omanlaisensa ja poimia ne ideat jotka kiinnostavat. Sinun ei tarvitse tuoda omaa muistikirjaa mukanasi, vaan saat sellaisen ryhmässä. Sinulla saa kuitenkin olla jo muistikirja tai aloitettu bujo ja olet silti tervetullut ryhmään. Tervetuloa bujoilemaan! Kulttuuripajan oma tila 26.4.-17.5.

Klo 10.00-12.00 NALLEPAJA

Tule neulomaan oma nallesi! Ryhmässä tehdään mainoksessakin seikkaileva, 15 cm korkea nalle. Nallen voi tehdä vaalean harmaana, ruskeana tai minkä värisenä huvittaa. Ryhmää varten on hankittu kauniita puuvillalankoja, tule ihmeessä tsekkaamaan värit! Hauskinta on omien värien ja kasvon piirteiden sekä vaatetuksen valitseminen. 

Suosittelen ryhmää sinulle, jos hallitset jo perussilmukat (oikea- ja nurjasilmukka), sillä kolmiulotteinen muoto on haastava ihan aloittelijalle. Rohkaisen kuitenkin kokeilemaan, vaikka et olisi ennen pehmoleluja neulonutkaan. Lopputulosta ei pisteytetä, vaan jokaisen nalle on varmasti oma valloittava persoonansa, kunhan se tipahtaa puikoilta! Työn pitkäkestoisuuden takia Nallepaja on ensimmäisen kerran jälkeen suljettu ryhmä. Jos haluat tuoda omat puikot: 2,5 sukkapuikot (kaikki 5 puikkoa) käyvät hyvin.

Lisäksi suosittelen jatkamaan päivää Mummola-ryhmään, sama vertaisohjaaja ja tila kummassakin ryhmässä. Mummolassa voit myös harjoitella perussilmukoita. Lämpöisesti tervetuloa! Ryhmätila Pistokas, 2.krs. 26.4.-17.5.

KLO 10.00-13.00 TIETOKONEPELISUUNNITTELU 

Pelisuunnittelu ryhmässä tutustumme siihen, miten tietokonepelejä rakennetaan. Ryhmä on suunniteltu niin, että sinulla ei tarvitse olla minkäänlaista kokemusta ohjelmoinnista, grafiikan teosta tai ylipäätään pelisuunnittelusta, joten rohkeasti vain mukaan! Koko ryhmän aikana ei tarvitse opetella yhtään ohjelmointia eikä edes tarvitse kirjoittaa pätkääkään koodia. Ryhmän teemana on tutkia rennosti minkälaisia ohjelmistoja ja apuvälineitä oman pelin tekemiseksi voidaan käyttää. Tarkoituksena on, että kokeilemme yhdessä miten voimme luoda oman pelin ja rakentaa omia kenttiä, lisätä omaan peliin taidetta, musiikkia tai vaikka suunnitella miten hyvä peli rakentuu. Mahdollisuudet ovat täten rajattomat, vain oma luovuus on rajana. Käytämme pelin rakentamiseen Unity-pelimoottoria, joka on täysin ilmainen. Tämän lisäksi ensimmäisille kerroilla ryhmänohjaaja neuvoo ja opastaa miten Unitya käytetään, joten ei kannata olla huolissaan, että joutuisi kaiken oppimaan itse. Lataamme myös valmiin paketin tasohyppelypelistä ja käytämme sitä pohjana, jotta pääsemme nopeasti alkuun! Saamme läppäreitä kulttuuripajalta käyttöömme ja pajalta löytyy myös hiiriä ja niiden mattoja. Suosittelen lämpimästi omienkin tietokoneiden tuontia, jos sinulta sattuu löytymään. Tarpeen mukaan voimme tehdä pareittain, eli kaksi henkilöä per tietokone. Ryhmän alussa jaetaan materiaaleja, jos haluat itse tutkia omalla ajallasi pelien teon ihmeellistä maailmaa! Jos haluat asentaa Unityn valmiiksi koneellesi, ohjelman saa ladattua osoitteesta: https://unity3d.com/get-unity/download. Ilmaisen Unityn saa ladattua kun valitsee personal editionin. Ryhmä kokoontuu toukokuussa kolme kertaa: 3.5. Ryhmätila Tohveli, 2. krs ja 10.5. sekä 17.5. ryhmätila Pohja, 0.krs.

Klo 12.00-14.00 MAKEUP!

Meikkaus saattaa olla hauskaa ja piristää omaa päivää! Onko sinullakin kotona meikkejä, mutta et jaksa/ehdi käyttää niitä tai ikinä ei ole tarpeeksi erityistä hetkeä? No nyt on. Istutaan alas, meikataan, lakataan kynsiä, letitetään hiuksia ja turistaan vaikkapa tv-sarjoista. Ei ole väliä millaista jälkeä syntyy, koska idea on vain käyttää luovuutta ja pitää hauskaa eri tavoin ehostautuen. Emme arvostele toistemme meikkejä, meikkaustaitoja tai esim ihon kuntoa. Hygieniasyistä emme voi lainailla meikkejä toisillemme, vaan jokainen tuo omat meikkinsä. Poikkeuksena kynsilakat, joita voi halutessaan tarjota muidenkin käyttöön. Tarjoamme pajan puolesta muutamia tarvikkeita, kuten: meikinpuhdistusainetta, vanupuikkoja & -lappuja, pari kynsilakkaa ja kynsilakanpoistoainetta, mutta esim. oma peili kannattaa tuoda! Ota mukaan oma kampa ja hiuslenkkejä jos toivot hiuksiasi letitettävän. Kiireettömään ehostautumiseen on varattu runsaasti aikaa, jotta

ehdit lakata kynnetkin. (Ryhmä ei ole sukupuolisidonnainen, mutta se ei todennäköisesti sovi hajusteallergikoille.) ”Eikun meikit, peilit ja pensselit laukkuun ja menoks!” Ryhmätila Avokas, 2.krs. 

Kokoontuu kolme kertaa: 3.5., 10.5. ja 17.5.

Klo 12.00-15.00 VAPAAN TYÖSKENTELYN AIKA

Kulttuuripajan oman tilan iso pöytä on vapaana omien keskeneräisten töiden tai uusien ideoiden toteutusta varten. Tervetuloa askartelemaan, bujoilemaan, maalaamaan, piirtämään, kirjoittamaan, kutomaan – mitä sitten haluatkin tehdä itsenäisesti ja omaan tahtiin, mutta saman pöydän ääressä toisten kanssa. EI ilmoittautumista, tule vain. Kulttuuripajan oma tila, 26.4.-17.5.

Klo 12.30-15.00 MUMMOLA

Tervetuloa keväiseen mummolaan! Piipahda mummolaan rupattelemaan, juomaan kahvia/teetä ja tietysti tekemään käsitöitä. Jatka omaa käsityötä tai aloita uutta. Mummolassa voit tehdä lankatöitä esim. neulonta, virkkaus. Näihin saat pajalta perustarvikkeet: langat, puikot, vikkuukoukun jne.Voit tulla myös harjoittelemaan kivassa ilmapiirissä. Paikalla on jälleen 2 mummoa auttamassa ja vertaisohjaamassa. Poikkea hetkeksi tai koko ajaksi, kuitenkin on tärkeää, että ilmoittaudut ryhmään. Rohkeasti mukaan! Ryhmätila Pistokas, 2.krs. 26.4.-17.5.

Klo 12.30-15.00 SANA ON VAPAA –luovan kirjoittamisen ryhmä.

Ryhmässä tyyli- ja tekstilaji on vapaa. Tehdään yhdessä harjoituksia, jotka saavat runosuonen sykkimään. Ryhmään voi halutessaan ottaa mukaan oman läppärin (tms.) kirjoitustehtäviä varten. Ryhmä kokoontuu kolme kertaa: 26.4. ryhmätila Avokas, 2.krs sekä 10.5. ja 17.5. ryhmätila Tohveli, 2.krs.