Hyppää sisältöön

Perjantai

(Huom. pe 21.6. on juhannusaatto, kulttuuripaja on silloin kokonaan kiinni)

Klo 11-12 Taidenäyttelyn suunnitteluryhmä

Marraskuulle 2024 suunnitellaan Virran kävijöiden taidenäyttelyä. Tervetuloa mukaan kaikki, jotka ovat kiinnostuneet näyttelyyn tulevan taiteen teosta tai itse tapahtuman suunnittelusta. Ateljee. 

Klo 11-13 Hiljainen lukuryhmä (goes Sorsapuisto)

Yksi parhaista asioista kelien lämpenemisessä on mahdollisuus mennä ulos lukemaan. Siksi Virran rakastettu lukuryhmä tekee paluun uudella käänteellä. Sään salliessa matkaamme Tampereen ihastuttavaan Sorsapuistoon nauttimaan luonnosta kaupungin keskellä ja kirjallisuuden kauneudesta. Ota siis oma kirjasi, lukulaitteesi tai puhelimesi mukaan ja lähde messiin. Myös äänikirjoja tai podcasteja tms. voi kuunnella, kunhan käyttää kuulokkeita. Ryhmä aloitetaan pajan tiloista, josta lähdetään sitten yhdessä noin klo. 11.15 Sorsapuistoon, jossa kukin voi etsiä itselleen sopivimman paikan lueskelulle. Sorsapuistoon voi myös toki tulla myöhemmin omatoimisesti, mutta käy silloin jossain vaiheessa moikkaamassa vertaisohjaajaa, jotta hän osaa merkata läsnäolijat oikein. Sateen tai muuten vain kylmän sään sattuessa luetaan Metsänpeitossa.

Klo 11-13 Suunnitellaan videopeliä

Jos sinua kiinnostaa, miten videopelejä luodaan, niin tässä ryhmässä on mahdollisuus tutustua, ideoida ja suunnitella yhdessä videopeliä. Ryhmä jatkuu nyt jo neljättä jaksoa, olemme edenneet lähemmäksi valmista konseptia ja jatkamme suunnittelua edelleen. Tavoitteena on saada suunnitelma yhden paperiarkin kokoiseksi suureksi kuvaksi ja jatkaa tästä syvemmälle idean toteutukseen. Lopputuloksen ei tarvitse olla valmis peli, mutta katsomme kuinka pitkälle idea kantaa. Ennakkotaitoja ryhmä ei vaadi, ja voit liittyä porukkaan vaikket aiemmin olisi ollut mukana. Pelien teossa on hyvä olla monenlaisia osaajia, joten monet kiinnostuksenkohteet, kuten taide, musiikki, käsikirjoitus, animointi, ohjelmointi, pelisuunnittelu yms. auttavat ideointia aina eteenpäin! Ulappa.

Klo 12-15 Kuvataide ja vapaa työskentely

Pääpaino tässä ryhmässä on taidenäyttelyyn tehtävässä taiteessa, mutta myös omien töiden tekijät ovat tervetulleita saman pöydän ääreen taiteilemaan. Ateljee.

Klo 13-14 Lyhytelokuvan käsis-ryhmä

Virran lyhytelokuvan käsikirjoitus etenee kiitettävällä tahdilla. Kaksi vertaisohjaajaa on ottanut varsinaisen kirjoituksen vastuulleen. Jos kuitenkin haluat tulla vilkaisemaan työn edistymistä tai käydä antamassa palautetta käsiksestä, olet tervetullut pyörähtämään paikalla, kunhan ilmoitat asiasta ennen ryhmää. Ulappa.

Klo 14-15.30 Kävelyfutis

Tervetuloa mukaan liikunnallisen kävelyfutiksen pariin. Viime kesänä jo Virran väen kesken testattu urheilu saa jatkoa perjantaisin klo 14.00–15.30, jolloin suunnataan Sorsapuistoon futaamaan. Kokoontuminen joko pajalla vähän ennen kahta, tai voi tulla suoraan Sorsapuistoonkin. Huom. Tässä lajissa ei sitten todellakaan saa juosta! Ryhmä ei kokoonnu 24.5.

Klo 14-16 Puikot ja pulinat

Tehdään yhdessä käsitöitä ja pulistaan. Tai vain pulistaan, kunhan on rentoa ja hauskaa! Pajalta löytyy tarvikkeita käsityön aloittamiseen, myös oman työn saa ottaa mukaan pajalle. Ryhmässä ei ole ohjausta käsitöihin mutta apua saa tottakai, jos joku ongelma käsityön kanssa iskee. Ryhmään saa tulla omien aikataulujen mukaan ja puheenaiheet päätetään yhdessä. Ryhmä ei kokoonnu 24.5. Metsänpeitto.