Hyppää sisältöön

Perjantai

(Huom. pe 28.10. on Halloween-teemapäivä klo 12-18, ryhmät eivät kokoonnu silloin)

Klo 11-12 Metsoilla-työpaja

Kulttuuripaja Virran musantekijät ja projektisuunnittelusta kiinnostuneet kävijät lyövät hynttyyt yhteen Pääkirjasto Metson kanssa tuottaakseen fyysisen perinteisen kasettijulkaisun tekemistään biiseistä. Nykyajan hengessä tallenne julkaistaan myös digitaalisena. Projektin pohjaideana on DIY ja kokonaisuuden suunnittelu käynnistyy tässä Metsoilla-työpajassa. Metsoilla-porukka perehtyy tulevan julkaisun tuotantoon kuten aikataulutuksiin, kansien tekoon, tiedotukseen, jatkotuotantoon ja muihin käytännön asioihin. Julkaisua juhlistetaan loppukeväästä 2023 Metson musiikkikirjastossa järjestettävillä levyjulkkareilla. Metsänpeitto. 

Klo 11-13 Kollaasit

Tervetuloa tekemään kollaaseja omaan tahtiin mutta yhdessä. Ilmapiiri on ryhmässä leppoisa, rupatellaan ja kuunnellaan musiikkia taustalla, mutta välillä tekeminen tempaa mukaansa kaikessa hiljaisuudessa, olemisen ja tekemisen tapa on siis luova ja vapaa. Pajalla on suuret määrät erilaisia kollaasivälineitä: eri kokoisia ja värisiä kartonkeja, leikeltäviä lehtiä ja kortteja, tarroja, maaleja ja muita värejä, kuvateippejä jne. Ei erillistä ilmoittautumista. Ateljee.

Klo 12-14 Biisinteko -ryhmä

Metsoilla -projekti tarvitsee biisejä sisällökseen, ja tässä ryhmässä on tarkoitus tutkia miten biisejä tehdään, ja sitten käydä sävellys- ja sanoitushommiin. Projektissa tuotetaan siis pitkällä tähtäimellä julkaistava äänite, ja loppuhuipennuksena keväällä on levyjulkkarikeikka Metson musiikkiosastolla. Musiikkityyliä ei ole rajattu, katsotaan mitä syntyy, ja sovitetaan kokonaisuutta sen mukaan. Metsänpeitto/Studio.

Klo 12-15 Kynsienlakkaus ja meikkaus

Tule mukaan lakkaamaan kynsiä ja meikkaamaan! Voit tehdä molempia tai vain toista, ja halutessasi voit olla paikalla vain osan ajasta. Jokainen saa tehdä omalla tyylillään eikä lopputuloksella ole mitään väliä vaan tärkeintä on kiva yhdessä tekeminen. Kynsienlakkauksessa voit tehdä esim. liukuvärjäystä sienellä tai (pallo)kuvioita kynällä. Taustalla soi musiikki ja ryhmän aikana voi jutella niitä näitä tai kauneudenhoitoon liittyvistä asioista. Ryhmän aikana voi pitää kahvi-/evästauon. Pajalla on pöytäpeilejä, vanupuikkoja ja kynsienlakkaukseen poistoainetta, vanulappuja ja iso määrä kynsilakkoja. Muistilista asioista, joita saatat tarvita: omat meikit, siveltimet, halutessasi oma kynsilakka ja kynsiviila. Ryhmään saa tulla myös vain hengaamaan ja kuuntelemaan musiikkia. Ryhmä kokoontuu tässä jaksossa kahdesti: 21.10. ja 4.11. Ulappa.

Klo 14-16 Kuvataideryhmä

Maalaamista vapaalla tyylillä – öljyllä, akryylillä, vesiväreillä, musteella tai vaikka liiduilla. Tervetuloa kokeilemaan, olit sitten kokenut tai aloitteleva taiteilija. Ateljee.