Hyppää sisältöön

Keskiviikko

Klo 11-13 Bujo

Bujo eli bullet journal voi olla kalenteri, tehtävälista, päiväkirja tai vaikka kaikkien yhdistelmä! Virrasta saat työskentelyyn tarvittavat materiaalit, muun muassa oman vihon. Myös omia materiaaleja saa tuoda mukana. Aiempaa kokemusta bujoilusta ei tarvita, innostus ja kiinnostus aihetta kohtaan riittää, tervetuloa! Ateljee.

Klo 13-14.30 Art Journal

Art journaliin eli taidepäiväkirjaan voit koota yksiin kansiin piirroksia, maalauksia, kollaaseja, runoja, mietteitä tai muita aivoituksia – ilman suorituspaineita tai sen tarkempia tavoitteita. Tärkeintä on luovuus ja siinä hetkessä mieleen juolahtavien ajatusten purkaminen sekä visualisointi art journalin sivuille. Ryhmässä on tarjolla joka kerralle eri teema, jonka pohjalta voit haluamallasi tavalla lähteä toteuttamaan omaa näkemystäsi. Tarkoitus on, että joka kerralla täytetään yksi aukeama. Kirjan saat pajalta, ja ryhmässä voit käyttää aina pajan tarvikkeita, mutta halutessasi voit tuoda mukanasi myös omia välineitäsi ja täyttää kirjaa omaan tahtiin myös kotona. Ryhmässä on lisätwistinä se, että siellä puhutaan englantia! Voit osallistua, vaikket olisi kokenut englanninkielenpuhuja. Ryhmässä ei siis arvostella kenenkään kielitaitoa, vaan kannustetaan heittäytymään ja kokeilemaan rupattelua enkuksi. Voit myös tulla vain tekemään taidepäiväkirjaa, ja kuuntelemaan muiden juttelua. Art journalia voit tehdä haluamallasi kielellä. Kolme kokoontumista: 28.2, 13.3. & 27.3. Ateljee.

You can collect drawings, paintings, collages, thoughts into your art journal. You can also brainstorm whatever you feel like without any pressure or goals. Most important thing is to be creative and release your intuitive thoughts and visualize them on to your art journal. There will be a theme for every group session witch you can use how you want and make your ideas come true. In every group session we fill one spread of our journals. You get one journal from the workshop. There’s also plenty of supplies to be used. But you can bring your own supplies as well. Art journal can be advanced at home in your own peace. The group has an extra twist, we will speak English! You can participate even if you’re not experienced English speaker. There’s no judgement in the group. We encourage you to try small talk in English with others. You can also just come and fill Art journal and listen others speak in English. You can do your Art journal in any language you want. Three meetings: 28.2, 13.3. & 27.3. Ateljee.

Klo 13.30-14.30 Postcrossing

Toivoisitko postilaatikostasi tipahtavan muutakin kuin iänikuisia huonekaluliikemainoksia? Mikäli vastaisit ”ehkäpä”, ja saattaisit kaivata uutta harrastusta (tai olet muuten vain utelias), anna postcrossingille mahdollisuus! Lyhyesti ilmaistuna kyseessä on kansainvälisesti suosittu harrastus, jossa lähetetään ja vastaanotetaan postikortteja. Ryhmässä otetaan yhdessä aikaa korttien kirjoittelulle, jutellaan niin lähtevistä kuin saapuneistakin korteista, ja selvitellään vastauksia nouseviin kysymyksiin. Pajalta löytyy postimerkkejä ja jonkinlainen valikoima lähettämättömiä kortteja, et siis välttämättä tarvitse mukaan muuta kuin itsesi! Tervetulleita ovat kaikki kiinnostuneet ja niin uunituoreet kuin konkarimmatkin postikortteilijat. Mikäli olet tulossa ihka ensimmäistä kertaa, ilmoittauduthan etukäteen 🙂 Metsänpeitto.

Klo 14-16 Reeniryhmä

Tervetuloa reenaamaan Steelbodyn kuntosalille. Ryhmä on tarkoitettu kaikille kuntosaliharrastuksesta kiinnostuneille – aloittelijoille tarjolla ohjausta laitteiden käyttöön. Steelbody sijaitsee osoitteessa Åkerlundinkatu 6 (Tullintorin ja kulttuuripajan välissä). Reeniajat ovat aina kello 14.00-16.00. Ryhmään voi osallistua kerran tai koko jaksolle. Ilmoittaudu osoitteeseen samuel.uotila@sosped.fi tai txt 0447202541 Kuntosalin nettisivuihin voi käydä tutustumassa osoitteessa www.steelbody.fi. Kuntosalille voi tulla myös yhteisen aloitusajan jälkeen, mutta silloin pitää kuntosalin ”vastaanotossa” sanoa, että olet Kulttuuripaja Virran reeniryhmäläinen. Porukalla tavataan kuntosalin edessä reenipäivisin aina kello 14.00.

Klo 14.30-16.00 Tarrapaja

Tule suunnittelemaan ja tekemään omia tarroja! Tekniikka on vapaa; voit piirtää, maalata, kirjoittaa tai mitä vaan keksitkään luoda tulostettavalle tarrapaperille. Myös valmiiden kuvien skannaus, muokkaus, kopioiminen ja tulostaminen onnistuu. Tarroja voi ideoida ja tehdä itselleen tai vaikkapa jättää yleiseen käyttöön Virran kävijöille. Metsänpeitto.

Klo 14.30-17.30 Miniatyyrimaalaus ja vapaa työskentely

Jos miniatyyrien (figuurien, pienoismallien tai muun pienen) maalaus kiinnostaa, niin tässä ryhmässä kyseiseen puuhasteluun on mahdollisuus vertaisohjaajan opastuksella. Virrassa on tarjolla maaleja ja maalattavia, joita voi käyttää. Jos sinulla on omia maalaustarvikkeita tai maalattavia kotona, niitä saa myös ottaa mukaan! Ryhmään voi tulla myös omaan tahtiin aloitusajan jälkeen, ryhmän aikana voi pitää taukoja, ja voi myös lähteä aikaisemmin kotiin, jos niin haluaa. Voit tulla myös yhdessä tekemään muita taideprojekteja saman pöydän ääreen. Ateljee. 

Klo 16-18 EP-musaprojekti

Virran uusin musiikkiprojekti starttasi syksyllä, ja toimii rytmimusiikin moderneissa tuulissa, kuten cloudrapissa ja hyperpopissa. Ohjaajana toimii Hannu, jonka koulunäyttöön projekti liittyy. Tiloina käytössä ovat niin Studio kuin Metsänpeitto, jotta sekä kirjoitusprosessi että tuotosten ääneen testaaminen ja biisien treenaaminen ovat mahdollisia.  Metsänpeitto ja Studio, ryhmä ei kokoonnu 20.3.