Keskiviikko

Klo 10.00-12.00 KESKIVIIKON BUJO

Bullet Journal eli Bujo on itse tehty kalenteri, piirustuslehtiö, muistikirja ja päiväkirja samoissa kansissa. Bujo on helppo aloittaa eikä se tarvitse erikoistaitoja onnistuakseen – tarvitset vain muistivihon ja kynän! Bujon toteuttamiseen ei ole oikeaa tapaa vaan jokainen saa tehdä siitä omanlaisensa ja poimia ne ideat, jotka kiinnostavat. Sinun ei tarvitse tuoda omaa muistikirjaa mukanasi, vaan saat sellaisen ryhmässä. Sinulla saa kuitenkin olla jo muistikirja tai aloitettu bujo ja olet silti tervetullut ryhmään. Tervetuloa bujoilemaan! Kulttuuripajan oma tila 25.9.-30.10.

Nyt on suuren kysynnän vuoksi kaksi bujoryhmää (ke ja pe), ilmoittaudu jompaankumpaan!

Klo 12.00-14.00 LAULURYHMÄ

Tervetuloa laulamaan yhdessä uudet ja vanhat lauluryhmäläiset. Lauletaan (ja soitetaan, jos soittotaitoisia paikalle päätyy) yhdessä pajan kansioista löytyviä kappaleita, mutta voit myös tuoda mukanasi toivelaulusi nuotit. Mitään ennakkotaitoja ei vaadita, rennolla tunnelmalla mennään. Kulttuuripajan oma tila 25.9.-30.10.

Klo 12.00-15.00 TAIDEGALLERIAT ja MUSEOT

Vieraillaan yhdessä taidenäyttelyissä. Kokoonnutaan pajalla klo 12, ole paikalla ajoissa! Pajalla vertaisohjaaja kertoo lyhyesti ryhmän käytännöistä ja kohteesta, jonka jälkeen siirrytään yhdessä bussilla näyttelykohteeseen. Kulttuuripaja maksaa bussimatkan ja museoiden sisäänpääsyn (gallerioihin on aina vapaa pääsy). Ryhmä kokoontuu neljä kertaa ja sitä ohjaavat vertaisohjaaja ja harjoittelija Teemu.Kohteet:

25.9. EGS – History is Made at Night. Grafiikanpaja Himmelblau. EGS on graffititaiteilija, näyttelyssä esillä mm. lasiveistoksia, maalauksia ja grafiikkaa.

2.10. Johanna Suonpää – paperia, puunoksia, kierrätysmetallia ja -kankaita. Galleria Saskia.

9.10. Juhani Harri. Sara Hildénin taidemuseo. Esinesommitelmia ja installaatioita. Tähän näyttelyyn saamme opastuksen!

23.10. Osamu Tezuka – Mangan jumala ja MangaMania! Tampereen taidemuseo.

Klo 12.00-15.00 VAPAAN TYÖSKENTELYN AIKA

Kulttuuripajan oman tilan iso pöytä on vapaana omien keskeneräisten töiden tai uusien ideoiden toteutusta varten. Tervetuloa askartelemaan, bujoilemaan, maalaamaan, piirtämään, kirjoittamaan, kutomaan – mitä sitten haluatkin tehdä itsenäisesti ja omaan tahtiin, mutta saman pöydän ääressä toisten kanssa. Ei ilmoittautumista, tule vain. Kulttuuripajan oma tila. 25.9.-30.10.

Klo 13.00-15.30 VÄÄRÄN VÄRISET TAPETIT

…eli Kulttuuripaja Virran esiintyvä bändi. Bändiryhmä kokoontuu tässäkin jaksossa keskiviikkoisin.Kokoontumisten aikana soitetaan, sävelletään, sovitetaan ja silloin tällöin äänitetään jo valmista materiaalia. Ryhmä on suljettu ja jatkuva, mutta jos olet kiinnostunut soitosta esiintyvässä bändissä, tule juttelemaan Annan kanssa. Ryhmä vaatii soittotaitoa, pitkäaikaisempaa sitoutumista ja esiintymisvalmiutta. Kellarikerroksen bänditila. 25.9.-30.10.

Klo 13.30-15.00 LUKUPIIRI

Lukupiirissä luetaan yhdessä lyhyitä tekstejä (kuten runoja ja novelleja) ja keskustellaan niistä. Luettavaa ei jää ”kotiläksyksi” eikä tekstejä tarvitse itse etsiä, lukemiseen on varattu aikaa ryhmäkerroilla. Ryhmäläiset voivat halutessaan esittää toiveita luettavista teksteistä. Voit myös tulla mukaan vain lukemaan ja kuuntelemaan keskustelua. Ryhmä kokoontuu tässä jaksossa kolme kertaa: 2.10. Ryhmätila Pistokas, 2. krs. ja 23.10.-30.10. Ryhmätila Tohveli, 2. krs.