Hyppää sisältöön

Jaksokirje

Jaksokirjeet

Kulttuuripaja Virta 29.5.-27.6.2019

Hei kulttuuripajalaiset!

Näin sitä pääsimme taas kesään asti, aurinko on innostunut tosissaan ja luonto puhjennut kukoistukseensa. Kulttuuripaja Virrassa kesäloma ei kuitenkaan ole vielä alkamassa, päinvastoin uusi ryhmäohjelma käynnistyy taas ensi viikolla. Lomaa pidämme heinäkuun, eli silloin Kulttuuripaja Virta on kiinni. Kesäkuussa on jonkin verran retkiä ja muita poikkeuspäivämääriä ja kirjeen lopusta löytyvät tarkemmat päivämäärät elokuun alkuun, eli lukekaa tarkasti läpi ja merkitkää kalentereihinne.

Ryhmätoiminnan lisäksi huomioitavia asioita ja päivämääriä:

To 23.5. Ryhmiin ilmoittautuminen alkaa klo 10.00. Ks. ohjelma ja valitse itseäsi kiinnostavat ryhmät!

To 23.5. Mental Health Art Weekin kaikille avoin ja maksuton poikkitaiteellinen iltatapahtuma Mielikahvilassa osoitteessa Sorinkatu 4, klo 17-21. Kulttuuripaja Virran bändi Väärän väriset tapetit esiintyy klo 19-19.30. 

Tiistaina 28.5. on kevätretkipäivä! Etukäteen ilmoittautuneet henkilöt lähtevät aamuvarhaisella Annan ja Samuelin kanssa Lohjalle voimauttavan kulttuurin Pajafestiin, jossa esiintyy mm. Väärän väriset tapetit. Ilmoittautuneet saavat retkestä vielä erillisen oman ohjeistuksen sähköpostiin to 23.5. Tampereelle jäävillä on mahdollisuus lähteä Virpin kanssa Grafiikanpaja Himmelblauhun. Kokoontuminen Himmelblauhun lähtijöillä on 28.5. klo 12.15 Arttelin pääovella. Mukaan voi liittyä myös 12.45 Finlaysonin portilta. Tähän retkeen ei tarvitse ilmoittautua. 28.5. Kulttuuripaja Virta on muuten kiinni. 

Ke 29.5. Ryhmäjakso käynnistyy. Kulttuuripaja Virta auki normaalisti klo 9.30-16.

To 30.5. Helatorstai, Kulttuuripaja Virta kiinni.

To 13.6. ja pe 14.6. Työntekijöiden kesäretki, Kulttuuripaja Virta kiinni.

Ti 18.6. klo 14.00 Näyttelypalaveri Pitkäniemen taidenäyttelyprojektiin osallistuville. Huom! Tässä palaverissa valitaan näyttelymainokseen tuleva työ. 

Pe 21.6. Juhannusaatto, Kulttuuripaja Virta kiinni.

Tiistaina 25.6. Klo 15.00-16.00 Vertaisohjaajien yhteinen tuokio! Eli kaikille vertaisohjaajille avoin, rento keskustelu-, kuuntelu- ja kahvittelutuokio, jossa voi jakaa ideoita ja ajatuksia seuraavan jakson ryhmätoiminnasta. Tule mukaan erityisesti, jos

 • tarvitset parin ohjaamaan ryhmää kanssasi
 • haluat ohjata ryhmää, mutta sinulla ei vielä ole ryhmäideaa
 • haluat tarjota ryhmäideaa muiden vertaisohjaajien käyttöön
 • haluat pohtia jotakin ryhmäsi sisältöön tai rakenteeseen liittyvää seikkaa yhdessä muiden kanssa
 • kaipaat muiden vertaisohjaajien tukea tai neuvoja ryhmääsi liittyen
 • haluat vain kertoa muille vertaisohjaajille, mitä ryhmää aiot ohjata seuraavassa jaksossa 
 • olet kiinnostunut kuulemaan ja jakamaan ryhmiin liittyviä ajatuksia, vaikka et itse tällä hetkellä aktiivisesti ohjaisikaan

               Huom! Ryhmien aikataulut sovitaan edelleen tavalliseen tapaan jaksosuunnittelupalaverissa.

Pe 28.6. Kaikkien Tampereen kulttuuripajalaisten yhteinen perinteinen kesähetki Tammelassa. Tapaamme klo 11.00 Arttelin ala-aulassa, ja lähdemme joko aurinkoisella säällä jätskille ja mölkkyä pelaamaan Sorsapuistoon, tai vaihtoehtoisesti sadesäällä jonnekin lähikahvilaan, jossa Kulttuuripaja Virta tarjoaa kaikille kahvin tai teen ja jonkun suolaisen tai makean herkun. Kulttuuripaja Virta on retkeä lukuun ottamatta kiinni.

1.7.-31.7. Kesäloma. 

Ryhmätoiminta 29.6.-27.6.2019

Olemme yleisön pyynnöstä hieman päivittäneet ilmoittautumiskäytäntöämme viime jaksosta alkaen. Ilmoittautuminen kulttuuriryhmiin tehdään siis tästä eteenpäin sähköpostilla osoitteeseen anna.purola@sosped.fikirjeen saapumista seuraavana aamuna klo 10.00 alkaen. Myös tekstiviestillä Annalle voi ilmoittautua. Voit siis kirjeen saatuasi tutustua tarjontaan rauhassa, ja valita mihin ryhmiin aamulla ilmoittaudut. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä klo 10 alkaen, jotta kaikki ovat samalla viivalla ja ennen torstaiaamua klo 10.00 tulleet ilmoittautumiset huomioidaan vasta muiden jälkeen, ei siis kannata ilmoittautua etukäteen ennen ilmoittautumisajan alkua. Vapaita paikkoja voi kysellä koko ryhmäjakson ajan. Kulttuuripajan ryhmissä ei vaadita ennakkotaitoja, vaan mukaan voi tulla kokeilemaan myös itselle uusia asioita. Muistathan myös ilmoittaa poissaolostasi ryhmässä, jos olet sairaana tai sinulla on muu pakollinen meno, jottei vertaisohjaaja odottele ryhmäläisiä turhaan. Poissaoloilmoitukseksi riittää tekstiviesti Annan tai Virpin numeroon. Ryhmissä ei ole pakko tehdä mitään, eli halutessaan ryhmän toimintaa voi seurailla myös sivusta. Kaikki toiminta on kävijöille maksutonta. Ryhmiä ohjaavat pääasiassa vertaisohjaajat, ja seuraavien sivujen ryhmäkuvaukset ovat heidän itsensä tekemiä. Ryhmät alkavat täsmällisesti, joten tulethan ajoissa paikalle!

 • Elokuussa alkavan jakson suunnittelupalaveri ja vertaistyönohjaus pe 2.8. klo 11-15 (vain vertaisohjaajat).
 • Seuraava jaksokirje ja ohjelma tulee sähköpostiin ma 5.8.
 • Kulttuuripaja Virta aukeaa kesän jälkeen 6.8. klo 9.30
 • Seuraava ryhmäjakso: 13.8.-13.9.