Keskiviikko

Klo 10.00-12.30 MINIATYYRIMAALAUS

Jos miniatyyrien (figuurien ja pienoismallien) maalaus, rakennus ja kustomointi kiinnostaa, niin tässä kyseiseen puuhasteluun keskittyvä ryhmä. Ryhmään osallistuminen ei edellytä ennakkotaitoja, kiinnostus aiheeseen riittää. Ryhmän puolesta kaikille löytyy jotain maalattavaa, mutta myös omien figuurien, mallien tai vaikka pienien dioraamojen maalaus ja rakentelu on mahdollista. Tosin ryhmän maali-, väline- ja materiaalivarannot ovat rajalliset, mutta omaa välineistöä (ja maaleja/materiaaleja) voi toki ottaa mukaan.

Kulttuuripajan oma tila, 6.3.-3.4.

Klo 11.30-13.30 LEVYRAATI

Kuuntelemme vuorojärjestyksessä ryhmään osallistuvien ehdottamia biisejä/teoksia internetistä, esim. Spotifysta tai YouTube:sta. Videon sisältävät esitykset, kuten musiikkivideot, voimme katsoa pieneltä valkokankaalta. Kappaleiden kuuntelun välissä jokainen voi halutessaan kertoa mitä ajatuksia heräsi musiikista tai vaikka vain videosta jos siltä tuntuu. Mitään ei kuitenkaan pisteytetä tai yritetä laittaa paremmuusjärjestykseen, eikä keskustelun ole pakko rajoittua kuultuun kappaleeseen tai edes musiikkiin. Miksipä et siis tulisi tutustumaan musiikkiin, mitä et ehkä muuten tulisi kuunnelleeksi, tai ihmisiin, joiden kanssa et ehkä muuten tulisi jutelleeksi? Kannattaa miettiä pari muille esiteltävää biisiä jo etukäteen, niin ryhmä aikana voi itse keskittyä muiden tuomiin kappaleisiin.

Levyraati kokoontuu vain kaksi kertaa, keskiviikkoina, 20.3. ja 3.4. Paikkana saunan takkahuone 5. kerroksessa.

Klo 12.30-15.00 MAALAUS

Tule mukaan leikkimään väreillä ja muodoilla omavalintaisen maalausprojektin muodossa. Ennakkotaitoja ei vaadita, mukaan voi tulla vaikka tarttumaan siveltimeen ensimmäistä kertaa. Välineinä pajalta löytyy akryylimaaleja sekä vesivärejä.

Kulttuuripajan oma tila. Ryhmä kokoontuu neljä kertaa 13.3.-3.4.

Klo 13.00-15.00 VÄÄRÄN VÄRISET TAPETIT 

Kulttuuripaja Virran esiintyvä bändi. Bändiryhmä kokoontuu tässäkin jaksossa keskiviikkoisin. Kokoontumisten aikana jammaillaan, sävelletään, sovitetaan ja äänitetään jo valmista materiaalia. Tässä jaksossa keskitytään erityisesti äänityksiin, joita tehdään pitkin kevättä erikseen sovittuina aikoina treenivuorojen lisäksi. Ryhmä on suljettu ja jatkuva, mutta jos olet kiinnostunut soitosta esiintyvässä bändissä, tule juttelemaan Annan kanssa. Kosketinsoittajalle tai jonkin muun melodisen instrumentin soittajalle olisi tällä hetkellä paikka vapaana. Ryhmä vaatii soittotaitoa, pitkäaikaisempaa sitoutumista ja esiintymisvalmiutta. Kellarikerroksen bänditila. 6.3.-3.4.

Klo 13.30-15.00 LUKUPIIRI

Lukupiirissä luetaan yhdessä lyhyitä tekstejä (kuten runoja ja novelleja) ja keskustellaan niistä. Luettavaa ei jää ”kotiläksyksi” eikä tekstejä tarvitse itse etsiä, lukemiseen on varattu aikaa ryhmäkerroilla. Ryhmäläiset voivat halutessaan esittää toiveita luettavista teksteistä. Voit myös tulla mukaan vain lukemaan ja kuuntelemaan keskustelua. Saunan takkahuone, 5. krs. Ryhmä kokoontuu neljä kertaa, 13.3.-3.4.